duminică, 9 noiembrie 2008

Spoofing an unspoofable MAC Address

Ma vad nevoita sa scriu acest post pentru ca informatia lipseste cu desavarsire de pe paginile in lb. romana si este foarte rara si pretioasa pe paginile vorbitorilor de english (sau engrish :)). Oricine a trecut prin cursul de RL (aka. retele de calculatoare) stie ca poti sa faci "mac spoofing". Majoritatea placilor de retea ofera direct din interfata posibilitatea asta si pentru cei care detin o astfel de placa subiectul probabil se incheie aici. Pentru ceilalti, tough luck :). Am dat zilele trecute peste un "fast usb ethernet converter", cu ocazia distrugerii propriei placi de retea :(. Dupa lupte seculare care au durat aproape o ora, here's what to do cand ai ghinionul sa nu ai optiunea de care ai nevoie atunci cand ai nevoie:
Step1: se instaleaza frumos device-ul, se conecteaza la retea si tot pachetul.
Step2: ipconfig /all - se noteaza descrierea exacta a adapterului.
Step3: se executa in command prompt comanda: "net config rdr" si se noteaza classid-ul adaptorului
Step3: se deschide regedt32
Step4: in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Class se cauta id-ul notat la pasul 3 si sub el mai sunt niste chei de forma 000, 001, and so on. In fiecare din aceste chei se gaseste descrierea cate unui net adapter instalat (sau ex-instalat, eu am ajuns la 24 :D).
Step4: daca in cheia corespunzatoarea adaptorului in cauza exista o inregistrare "NetworkAddress" se modifica valoarea ei; altfel, se creeaza o astfel de inregistrare (trebuie sa fie string, adica sa aiba tipul REG_SZ) si i se da valoarea dorita, fara cratime/virgule/puncte/etc, ci doar fix 12 litere.
Step5: Enable+disable la adaptor sau restart, la propria alegere.
Step6: ipconfig /all pentru a vedea minunea :)

LE: daca prezentati oarecare emotivitate in lucrul brut cu registri de windows, incercati un SMAC/alta aplicatie care va face intr-un final tot asta :D

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire