miercuri, 19 noiembrie 2008

Bad day for science

10% Technical post
Lucrez de ceva vreme cu niste controale facute de cei de la Infragistics. Le-am folosit cu incredere intr-o aplicatie desktop si au mers just fine. Nu, nu urmeaza un post de reclama gratuita:p
Problema mea intr-o zi not too suitable for science a fost crearea unui layout pentru o aplicatie web; layout ce ar trebui sa fie 100% asemanator cu cel creat in aplicatia desktop. Nu pot sa furnizez imagini pentru ca se numeste ilegalitate :p (trafic de inteligenta and so on..)
The point is: intr-o aplicatie web, un tag div cu style="height:100%"+ asp UpdatePanel + UltraWebGrid (sau probabil orice alt control custom..) = combinatia fatala. Explodeaza orice browser, pe cuvant!
De problema cu height:100% in div/table/etc stie multa lume. E over-commented pe multe forumuri si pe scurt solutia este redimensionarea din javascript a controalelor dupa incarcarea paginii. Pentru mai multe detalii, google este un companion de incredere. Urmeaza un post exclusiv pe aceasta tema, asa ca tineti aproape.
Pentru al doilea termen, si anume asp UpdatePanel tot ce stiu/am observat pana acum este ca se randeaza ca un panel cu un id SF, deci este imposibil de redimensionat prin metode relativ decente. Am renuntat intr-un final la el, desi recunosc ca arata foarte foarte bine.
Cat despre ultimul termen, UltraGrid-ul, cred ca este de notat ca atunci cand folositi controale custom sa aveti grija sa aiba un layout fixed si sa le setati width si height pe 100% + atentie la headere (in cazul meu erau fixed si a trebuit sa tin cont de inaltimea lor *angry* in redimensionarea div-urilor..).
Revin curand cu un post cu imagini. Cross my heart.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire