duminică, 23 noiembrie 2008

Windows Xp vs Partition Magic 8

Azi sunt fata de treaba si va dau 3 "tips" - adica what to do in case of bloody errors occuring - in folosirea lui Partition Magic pe un Windows XP.

1. Dati un chkdsk /f inainte sa il folositi. Am dat peste eroarea "983 - Too many errors" in timpul redimensionarii unei partitii si se pare ca asa se rezolva. Daca nu merge o data incercati de mai multe ori :))

2. Error 1517: Required file attribute missing. Pe site-urile de support scrie ca se rezolva tot cu chkdsk /f. Experienta imi zice ca nu.. Problema este ca se rezolva in cazul in care nu a stricat nimic prin boot sector, ceea ce este putin probabil (mai mult ca sigur a stricat ceva pana la acest punct :p). Mie mi s-a intamplat sa nu mai poata face nimic, nici macar nu mai reuseam sa bootez de pe un cd bootabil de xp - aparea un simpatic blue screen care ma avertiza ca a aparut o eroare la initializarea sesiunii. [Off topic: versiunea de Win era in franceza si pot sa va zic ca sunt mult mai simpatice ecranele albastre localizate in franceza :p]
Aici expun solutia mea (alta nu am si nici nu am gasit..). Un dvd bootabil de Vista se pare ca poate sa repare erori din boot sector. Si o face chiar bine. L-am folosit cu o oarecare retinere, acum vi-l recomand cu incredere :D. Deci rulati repair-ul din setupul de Vista si daca aveti noroc (eu am avut) reusiti sa rebootati in vechiul sistem de operare. Eu nu mai aveam in acest punct posibilitatea folosirii copy/paste din interfata, asa ca am folosit xcopy si am mutat datele pe un stick. Pregatiti-va cu timp si rabdare pentru operatiunea aceasta.
Ultimul pas este realizarea operatiunilor dorite initial cu disk management-ul din setup-ul de Vista. Sfatul meu e sa stergeti tot si sa faceti pe curat. Dupa aceea aveti un disk fresh, so use it wisely:)

3. Nu folositi Partition Magic decat in situatii disperate si dupa ce ati facut un backup cu Ghost sau ceva de genul.

Good luck y'all!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire